Yükleniyor


Giriş yap Kayıt ol
Mesafeli Satış Sözleşmesi

MADDE 1. TARAFLAR

İşbu sözleşmede ‘Mehmet Öner YELEĞEN (Mühendis Akademi) (Bu andan itibaren “FİRMA” olarak adlandırılacaktır.) ile FİRMANIN sahibi olduğu www.muhendisakademi.com (Bu andan sonra kısaca “İnternet Sitesi” olarak adlandırılacaktır.) internet sitesine üye olan/olacak (Bu andan itibaren kısaca “ÜYE” olarak adlandırılacaktır.) gerçek veya tüzel kişiler arasında, üye tarafından site üzerinden onaylandığı tarihte karşılıklı tüm maddeler üzerinde mutabık kalınarak düzenlenmiş ve imzalanmıştır. İşbu sözleşme, tarafların hak ve yükümlülüklerinin; İnternet sitesi üzerinde sunulan hizmetlerin, uygulamaların ve içeriklerin kullanılması koşullarının belirlenmesi amacıyla oluşturulmuştur. İşbu sözleşme taraflara bir takım hak ve yükümlülükler yüklemekte olup, taraflar bu sözleşmeyi kabul ettiklerinde anılan hak ve yükümlülükleri eksiksiz ve bu sözleşmede talep olunduğu şartlar dahilinde yerine getireceklerini beyan ve kabul ederler.

 

MADDE 2. TANIMLAR

Aşağıda belirtilen tanımlar karşılarında yazılan bilgileri ifade etmektedir.

İnternet Sitesi: www.muhendisakademi.com

Firma: 'Eğriköprü Mah. 75-1 Sok. 4E Blok Daire: 17 Sivas’ adresine kayıtlı, ‘www.muhendisakademi.com’ internet sitesi ve markasının sahibi, info@muhendisakademi.com mail adresine sahip

Kullanıcı: ‘İnternet Sitesine’ sanal ortamdan erişen gerçek veya tüzel kişiler

Üye: İnternet Sitesi dahilinde sunulan hizmetlerden işbu sözleşmede belirtilen şart ve koşullar dahilinde yararlanan gerçek ve/veya tüzel kişiler

Üyelik: İnternet Sitesi’nin ilgili bölümünden, “ÜYE” olmak isteyen kullanıcı tarafından üye olmak için gerekli olan Sözleşmenin elektronik olarak imzalayıp onaylaması, kimlik bilgilerinin verilmesi, kimlik bilgilerinin doğruluğunun onaylanması suretiyle kayıt işleminin yaptırılması ve “FİRMA” tarafından kayıt işleminin onaylanması ile tamamlanır. Üyelik işlemi tamamlanmadan işbu sözleşmede tanımlanan 'ÜYE' olma hak ve yetkisine sahip olunamaz.

Sözleşme: Site Üyelik Sözleşmesi

 

MADDE 3. GENEL HÜKÜMLER

FİRMANIN işbu sözleşme kapsamında sağlayacağı tüm hizmetler yalnızca verilerin sunulmasına ilişkindir. Yasal ve daha eksiksiz bir ifadeyle FİRMA, ÜYEYE (bir öğrenci olarak) sunulan hizmetin özellikleri ile bağlantılı her türlü koşul veya sınırlandırmalara uygun şekilde gerekli tüm ücretleri ödenen kurslara ve bağlantılı içeriklere yalnızca kendi kişisel, ticari olmayan, eğitim amaçları için erişmek ve bunları görüntülemek üzere sınırlı, münhasır olmayan ve başkasına devredilemeyen bir erişim hakkı vermektedir.

FİRMANIN işbu sözleşme kapsamında sunulan veri ve istatistiklerden dolayı hiçbir yasal sorumluluğu bulunmamaktadır. ÜYENİN 3. şahıslarla doğacak ihtilaflardan dolayı FİRMANIN hiçbir sorumluluğu bulunmayacağını taraflar kabul ve taahhüt ederler.

Sunulacak hizmetler ücrete tabi olup sözleşmede öngörülen zamanda ve miktarda ödemenin yapılmaması durumunda FİRMANIN işbu sözleşme ile ilgili hiçbir yükümlülüğü kalmayacaktır. ÜYEDEN kaynaklı oluşacak zarar, ziyan, 3. Şahıslara yönelik telif hakkı ihlali ve her türlü hukuki sorumluluktan ve bunların tazmininden ÜYE’NİN sorumlu olacağını taraflar kabul ve taahhüt eder.

 

MADDE 4. FİRMA TARAFINDAN SUNULACAK HİZMETİN İÇERİK VE KAPSAMI

İşbu sözleşme ile FİRMA, ÜYE’YE aşağıda detayları belirtilen hizmetleri sunmayı kabul ve taahhüt eder.

ÜYE, bir eğitime kaydolduğunda FİRMA aracılığıyla sunulan ilgili içeriği görüntülemek için kayıt linki ve şifre almaktadır. FİRMA tarafından bir eğitim yayınlandığında, kursiyerlere süreli erişim hakkı verilmektedir. Bu, eğitime kayıt olan kursiyerlere, eğitim yayın süresi boyunca eğitimden faydalanabilmesi anlamına gelir. Bu erişim hakkı, ÜYEYE içeriği herhangi bir şekilde hukuka aykırı olarak devretmeye, satmaya vb. (hesap bilgilerini bir alıcıyla paylaşmak) yönelik hiçbir hak vermez.

Hukuki nedenlerle veya politik nedenlerle eğitimin devre dışı bırakılması gereken durumlar haricinde eğitim yayınlanacaktır.

ÜYE, kayıt olduğu eğitimin canlı dersleri bitene kadar erişim hakkı elde etmektedir. Ancak kayıt yapılan kursa ait içeriklerin telif hakkı şikayetine konu olması veya içeriğe erişimin yasal ya da politik nedenlerle engellenmesine karar verilmesi halinde FİRMANIN herhangi bir zamanda kurslara erişim ve kullanma hakkını iptal etme hakkı saklıdır.

Eğitmenler öğrencilere, FİRMA izni olmaksızın direkt eğitim veremez ve bu tür doğrudan eğitimler, şartları ihlal eder.

 

MADDE 5. ÜYENİN SAĞLAMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞU BİLGİ VE BELGELER İLE HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

5.1. FİRMA tarafından sözleşmede belirtilen hizmetlerin eksiksiz sunulabilmesi için ÜYE tarafından sözleşmenin onaylanmasını müteakip sözleşmede belirtilen üyelik ücretlerinin ödenmesi ve içeriğin alınabilmesi için gerekli güncellemelerin yapılması ve uzantıların yüklemesi gerekmektedir. Aksi tutumu nedeniyle ÜYE’NİN hizmet alamamasının ÜYE’YE sözleşmenin feshi ile feshe bağlı ücret iadesi/tazminat isteme hakkı vermeyeceği konusunda taraflar mutabık kalmıştır.
5.2. ÜYE, FİRMA tarafından talep olunan bilgilerin tümünü eksiksiz ve doğru bir şekilde sunmayı taahhüt eder. Üyelik bilgilerinin gerçeğe aykırı olması durumunda FİRMA her zaman sözleşmeyi feshetme hakkına sahiptir. ÜYE, verdiği bilgilerin hatalı veya noksan olması durumunda doğacak zararlardan sorumlu olduğunu kabul ve taahhüt eder.
5.3. ÜYE, İnternet Sitesi üzerindeki bazı işlemleri gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyduğu, kendisinin belirleyeceği bir 'Kullanıcı Adı' ve 'Şifre'ye sahip olur.
5.4. Kullanıcı Adı ÜYEYE özeldir ve aynı Kullanıcı Adı iki farklı üyeye verilmez. 'Şifre' sadece ÜYE tarafından bilinir. ÜYE dilediği zaman şifresini değiştirebilir. Şifrenin seçimi ve korunması tamamıyla kullanıcının sorumluluğundadır. Kullanıcı adı ve şifre 3. şahıslar tarafından kesinlikle kullanılamaz. Aksi durum tazminatı gerektirmektedir.
5.5. ÜYE, kullanıcı adı ile yapacağı tüm işlemlerden sorumlu olduğunu kabul ve taahhüt eder. FİRMANIN herhangi bir kusuru olmadan 3. şahıslar tarafından kullanıcı adı ve şifrenin kullanılması durumunda tüm sorumluluk ÜYEYE aittir.
5.6. İşbu sözleşme kapsamında sunulan hizmetlere FİRMANIN kusuru veya ihmali neticesinde daimî olarak erişim sağlanamaması durumunda, ÜYE işbu durumu FİRMAYA önceden bildirmek ve 5 iş günü içerisinde herhangi bir cevap alamaması durumunda sözleşmeyi haklı olarak feshetme hakkına sahiptir. Önceden FİRMAYA bildirim yapılmadan haklı sebebe dayalı olarak fesih imkânı bulunmamaktadır.

 

MADDE 6. TARAFLARA İLİŞKİN GENEL HÜKÜMLER

6.1. ÜYE kendisine sunulan verileri satamaz, kiralayamaz, 3. şahısların kullanımına sunamaz veya farklı site veya mecralarda yayınlayamaz. Böyle bir durumun tespiti halinde FİRMA, ÜYEYE karşı tüm yasal yollara başvurma hakkını saklı tutmaktadır. Bu tür bir durumda sözleşme FİRMA tarafından derhal geri ödeme ve tazminat sorumluluğu olmadan fesih edilebilecektir.
6.2. İşbu sözleşme kapsamında FİRMA tarafından sunulacak içerik ÜYE tarafından kabul edilmiş olup eğitimden beklenen menfaatin sağlanamaması halinde FİRMANIN hiçbir sorumluluğunun bulunmayacağını taraflar karşılıklı kabul ve beyan ederler. İşbu hususa dayalı olarak ÜYE, FİRMADAN beklentilerinin oluşmadığı veya zarar ettiği veya kendisinin yanıltıldığı iddiasına dayalı olarak hiçbir ad altında geri ödeme, tazminat, masraf veya ödeme talep edemeyecektir. İşbu sözleşmede belirtilen hizmetlerin sunulmuş olması FİRMANIN sözleşmeden kaynaklı yükümlülüklerinin yerine getirilmiş olması için yeterlidir.
6.3. FİRMA ÜYELERDEN talep ettiği kişisel bilgileri, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmaz, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanamaz.

 

MADDE 7. FİYATLANDIRMA VE ÖDEMELERE İLİŞKİN HÜKÜMLER

7.1 Fiyatlandırma
FİRMA tarafından sunulan kursların fiyatları, kurs içeriğine ve canlı ders sayısına bağlı olarak belirlenir.
Eğitimler için belirli takvimlere göre promosyon ve indirimler gerçekleştirilir ve belirli eğitimler, indirimli fiyatlardan sunulur. Bir kurs için geçerli olan fiyat, ÜYE kursu satın almayı tamamladığında (ödeme anında) geçerli olan fiyattır.
Ödemeler üzerinden mal ve hizmet vergisi veya katma değer vergisi tahsil edilip ilgili vergi makamlarına FİRMA tarafından iletilmektedir. Belirtilen fiyat bu tür vergileri içerebilir veya ödeme aşamasında vergi eklenebilir.

7.2 Ödemeler

ÜYE, işbu sözleşmeyi onaylamasını müteakip ücretler için banka ya da kredi kartından para çekilmesine yetki vermektedir. FİRMA, ödeme bilgilerini güvende tutmak için üçüncü taraf ödeme işleme iş ortaklarıyla birlikte çalışmaktadır.
ÜYE bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğinde geçersiz ya da yetkisiz bir ödeme yöntemi kullanmamayı kabul etmektedir.
FİRMANIN yeterli ödeme almadığı kurslara erişimi engelleme hakkını saklıdır.

7.3 Geri Ödemeler

ÜYE satın alma yapmadan önce uygulamayı denemek için hazırlanan içeriklerden yararlanmaktadır. Sonrasında satın alınan eğitimler için Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinin 4. Ve 15. Maddeleri uyarınca bedel iadesi yapılmamaktadır.

7.4. Erişim süresi

Erişim dönemi sonuna kadar ÜYE içerikleri kullanmaya devam edecektir.

ÜYE, aboneliği her zaman sonlandırabilir. İptal talebinde bulunulan tarihte faturalama dönemi henüz bitmemiş ise ÜYE uygulamayı faturalama döneminin sonuna kadar kullanmaya devam edebilir. Bununla birlikte sunulan hizmet “anında ifa edilen hizmet” kapsamında olduğundan devam eden abonelik dönemine ilişkin olarak ücret iadesi yapılmayacaktır.

Eğitimlere ait tüm erişim süreleri, paketlerin satın alma sayfalarında belirtilmiştir. Erişim süresi dolan bir eğitimi, o eğitimi alan kursiyerin tekrar izleyebilmesi için eğitimin güncel (tekrar satın alma tarihindeki) ücretinin %30'unu ödemesi gerekir. %30 ödeme sonrasında, eğitim erişim süresi 1 yıl uzatılacaktır.

7.5. ÜYEYE tüm hizmetler bu sözleşme kapsamında FİRMA tarafından sunulacaktır.

7.6. İşbu sözleşmede öngörülen kural ve şartların ihlali durumunda FİRMA Sözleşmeyi iptal edip geri ödeme yapmama hakkına sahiptir. ÜYE bu sözleşmeyi kabul etmekle bu hususları açıkça kabul etmiş sayılır.

7.7. FİRMAYA hatalı olarak fazla ödeme yapılması durumunda işbu duruma ilişkin gerekli evrakların (banka dekontu, kredi kart çekim işlemini gösterir onaylı resmi banka yazısı) FİRMAYA yazılı olarak başvuru ile birlikte gönderilmesini takiben 15 iş günü içerisinde FİRMA yönetimi gerekli incelemeyi yapar ve böyle bir durum vuku bulmuş ise üyeye fazla ödemeyi iade etmeyi kabul eder.

7.8. Tüm ücretler KDV dahil olarak belirtilmiştir.

 

MADDE 8. GİZLİLİK VE KVKK ŞARTLARI

FİRMA, ÜYEYE karşı, ‘www.muhendisakademi.com’ internet sitesinde belirtilen KVKK “Aydınlatma Metni”ndeki şartlara ve politikalara uygun hareket edeceğini taahhüt eder. Taraflar işbu sözleşmeyi imzalayarak gizlilik politikasını kabul etmiş sayılırlar.

 

MADDE 9. FESİH / CAYMA HAKKI

9.1 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'una bağlı kalınarak ve 27/11/2014 tarihli 29188 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinin 4. Maddesi; a) Dijital içerik: Bilgisayar programı, uygulama, oyun, müzik, video ve metin gibi dijital şekilde sunulan her türlü veriyi, c) Kalıcı veri saklayıcısı: Tüketicinin gönderdiği veya kendisine gönderilen bilgiyi, bu bilginin amacına uygun olarak makul bir süre incelemesine elverecek şekilde kaydedilmesini ve değiştirilmeden kopyalanmasını sağlayan ve bu bilgiye aynen ulaşılmasına imkan veren kısa mesaj, elektronik posta, internet, disk, CD, DVD, hafıza kartı ve benzeri her türlü araç veya ortamı, ifade eder. şeklinde tanımlanmıştır. Taraflar işbu sözleşme konusu sunulan ürün/hizmetin, yönetmelikte tanımlandığı şekliyle dijital veri veya kalıcı veri saklayıcısı ile iletilecek ürün veya hizmet olduğunda mutabıktır. 9.2 Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nin 15. Maddesinin 1. Fıkrasının "ğ" bendi " Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler." uyarınca, katılımcının almış olduğu ürün veya hizmeti iade ederek sözleşmeden CAYMA HAKKI BULUNMAMAKTADIR. Katılımcı işbu sözleşmeyi okuyarak onaylaması ile yasal düzenlemeler gereği cayma hakkının bulunmadığını kabul etmiş sayılır.

 

MADDE 10. MÜCBİR SEBEP

Tarafların kontrolünde olmayan; tabii afetler, yangın, patlamalar, iç savaş, savaşlar, halk hareketleri, seferberlik ilanı, grev, lokavt, altyapı ve internet arızaları, elektrik kesintisi, gibi sebeplerden dolayı sözleşmeden doğan yükümlülükler taraflarca ifa edilemez hale gelirse, taraflar bundan sorumlu tutulmayacaktır. Bu sürede tarafların bu sözleşmeden doğan hak ve yükümlülükleri askıya alınır.

 

MADDE 11. TEBLİGAT

İşbu sözleşme ile ilgili taraflara gönderilecek tüm tebligatların tarafların işbu sözleşmede bildirilen elektronik posta adreslerine yapılması gerekmektedir. Taraflardan birinin adresini değiştirmesi durumunda bu durumu yazılı olarak sözleşmenin diğer tarafına bildirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yapılmış tüm tebligatlar geçerli kabul edilecektir.

 

MADDE 12. YASAL MEVZUAT VE UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ

Bu sözleşme kapsamında doğacak tüm ihtilafların çözümünde Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve mevzuatı geçerli olacaktır. Yetkili Mahkeme Sivas Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleridir.

 

MADDE 13. YÜRÜRLÜK

İşbu sözleşme taraflarca, ÜYE'nin hesap oluşturma tarihinde karşılıklı olarak tüm hükümler üzerinde mutabık kalınarak elektronik olarak imzalanmıştır. İşbu sözleşmenin herhangi bir hükmünün herhangi bir sebeple ortadan kalkması durumunda geriye kalan hükümler uygulama bulmaya devam edecektir. İşbu sözleşme 13 maddeden oluşmakta olup kabul edilip imzalandığı tarih itibari ile hüküm doğuracaktır.